JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Toshibas styrelse accepterar utköpsbudet

Efter en utdragen process har styrelsen för japanska Toshiba accepterat budet på 15 miljarder dollar från det japanska konsortiet JIP. Fortfarande återstår dock att övertyga aktieägarna, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Toshiba är ett konglomerat med verksamhet inom bland annat kärnkraft, försvarssektorn, flashminnen och halvledarkretsar som sedan 2015 drabbats av olika bokföringsskandaler och dessutom stora förluster.

För ett år sedan inleddes ett auktionsförfarande för att hitta en ny ägare vilket lett fram till det vinnande budet från det japanska konsortiet bakom JIP.

Även om företagets styrelse nu acccepterat budet vill den på grund av det låga priset inte rekommendera aktieägarna att godta det. Det kommer att ta minst fyra månader för JIP att ordna alla praktikaliteteter och styrelsen kan mycket väl komma att ändra ståndpunkt under tiden, skriver Reuters.

Samtidigt noterar styrelsen att JIP:s bud var det enda ”kompletta” trots att intressenterna haft ett år på sig och att det ger ägarna en möjlighet att sälja sina aktier (länk).

Runt 20 japanska företag deltar i konsortiet inklusive halvledarbolaget Rohm.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus