JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sverige får nytt halvledarcenter

EU-kommissionen lanserade i februari 2022 det som kallas Chips Act med målsättning att stärka unionens konkurrenskraft inom halvledarområdet. Som en del av detta planeras det nu för kompetenscenter runt om i Europa varav Sverige kan få minst ett. Vinnova bjuder in till informationsmöten 20 april och 9 maj.

Enligt förslaget i Chips Act kommer det etableras ett europeiskt nätverk av kompetenscentrum inom halvledarteknologi inom EU och åtminstone ett centrum kommer att kunna etableras i varje EU-medlemsland med delfinansiering från EU-kommissionen. Det är en satsning från EU-kommissionen och medlemsländerna som kommer implementeras inom det kommande EU-partnerskapsprogrammet Chips Joint Undertaking (Chips JU),

Det skriver Adela Saavedra Granholm på Vinnova i ett email till Elektroniktidningen, och fortsätter:

Budgeten för kompetenscentrum per land inom Chips JU är inte fastställd av EU-kommissionen ännu och Vinnova undersöker möjligheterna för att finansiera de olika kommande insatserna i Chips JU.
   Mötet den 20 april riktar sig till aktörerna i Sverige som är intresserade av att starta nationellt kompetenscentrum inom halvledare för stöd till SMF, start-ups, industri och akademi. Är man intresserad av mer omfattande information om Chips JU och planerade insatser inom programmet är mötet den 9 maj att föredra.

Bägge mötena är webbsända, startar 8:30 och är tänkta att pågå i två timmmar.

20 april om nationellt kompetenscenter

9 maj om Chips JU
 

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)