JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nilar utvärderar framtiden

Ett strategiskt partnerskap, en försäljning av bolaget, forskningsbidrag men också nytryckta aktier eller skuldinstrument. Ett eller flera av alternativen måste bli verklighet för att Gävlebaserade batteribolaget Nilar ska överleva.

I dagens pressmeddelande konstaterar bolaget att de 273 miljoner kronor som togs in för ett drygt år sedan räcker året ut samtidigt som ambitionen är att sälja egenutvecklade nickelmetallhydridbatterier till stationära installationer för 1,5 miljarder kronor år 2027 med vinst.

För att nå dit bedömer bolaget att det behövs ett tillskott på 1,2 miljarder kronor.

”Med anledning av bolagets väsentliga finansieringsbehov över de kommande åren har Nilars styrelse även inlett en strategisk översyn inom vilken den kommer att utvärdera olika alternativ för att infria bolagets affärsplan. Sådana alternativ kan inkludera strategiskt partnerskap, försäljning av bolaget, forskningsbidrag såväl som emissioner av aktier eller skuldinstrument.” skrivet bolaget.

Företaget har haft stora kvalitetsproblem vilket fått omsättningen att rasa. Under årets andra kvartal blev omsättningen 2,1 miljoner kronor med en förlust på 39 miljoner kronor.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)