JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Spikat: Programmet till nästa veckas optokonferens

Nyfiken på årets nobelpris i fysik, inspireras av Professor Photon, lyssna till uppfinnaren Håkan Lans och få inblick i lantbruksteknik. Där har du de fyra inledningsanförandena på nästa veckas optokonferens som arrangeras i Kista.

Den 17 till 19 oktober är det dags för Optics & Photonics in Sweden. Konferensen, som arrangeras av branschorganisationen Photonic Sweden, hålls i år på Electrum i Kista.

Inledningstalare är Peter Seitz med alter egot Professor Photon. Han är professor emeritus i optoelektronik på det schweiziska institutet EPFL men också en av cheferna på EU-programmet Photonics21 liksom grundare av flera uppstartsföretag. Han var med och startade “Barnens labb” där han ikläder sig rollen som Professor Photon för att skapa magi kring naturvetenskap.

På talarlistan återfinns också professor Laszlo Veisz från Umeå som pratar om årets nobelpris i fysik. Vidare kommer uppfinnaren Håkan Lans, känd för bland annat datormusen, färggrafiken och AIS-systemet. Den fjärde inbjudna talaren är Per Frankelius som forskar på innovativa processer vid Linköpings universitet. Ett exempel är Vinnovaprogrammet Agtech 2030 som ska bidra till att göra Sverige världsledande inom utvalda jordbruksteknologiområden.

Vidare finns ett 20-tal akademiska och industripresentationer plus en posterutställning och en mindre utställning.

Mer information finns här (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)