JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Återuppväcker Nevs testlabb


Konsultbolaget Recas tar över det testlabb som Saab ursprungligen byggde i Trollhättan och som Nevs senare förvärvade. Fokus ligger på klimat, ljud, EMC och vibrationer.

– Vi vet att behovet är stort. Det känns fantastiskt bra att kunna skapa bättre förutsättningar för näringslivets utveckling och samtidigt ta vara på all den etablerade utrustning som redan finns och all den expertis inom testning som vi har i bolaget, säger Recas vd Micael Lawson i ett pressmeddelande.

Företaget erbjuder konsulttjänster inom tekniksektorn med fokus på konstruktion, produktion, IT och mjukvara från kontoren i Trollhättan och Göteborg med ett 70-tal medarbetare.

– Vi kan exempelvis återskapa alla former av klimat och i mätlabbet hanteras och analyseras de flesta geometriska krav samt allt från standardiserade mätningar till avancerade analysmetoder. Våra lokaler är designade för att testa och validera produkter från en stor variation av marknader, och absolut inte bara inom fordonsindustrin. Vår målsättning är att vara en oberoende aktör och bidra till att fler företag konstruerar och producerar i Sverige, säger Mats Ericsson som blir chef för labbet.

I labbet finns bland annat vindtunnel med reglerbart klimat, renodlat klimatlabb, ljud & vibrationslabb liksom EMC-expertis.

Företaget kommer också att utveckla en portabel testutrustning med tillhörande team, för att kunna ge sig ut till kunder i hela Norden.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)