JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. BP köper snabbladdare av Tesla

Elbilspionjären Tesla säljer utrustning för 250 kW-laddning till ett värde av 100 miljoner dollar till oljebolaget British Petroleum.

Tesla har därmed hittat ytterligare en marknad. Tesla var tidigt ute med sin elbilsflotta och löste hönan-ägget-problemet genom att parallellt bygga ut ett eget laddarnät.

Detta laddnät är numera öppet i USA för alla elbilsmodeller. Men det här är första gången som Tesla bjuder ut laddutrustningen i sig till försäljning. 

Teslas egen standard för laddkontakter, Nacs, är på väg att bli en amerikansk standard, omfattad hittills av alla stora namn utom VW och Stellantis. 

Laddutrustningen ska gå till BP:s laddarnätsbolag BP Pulse vars nät först rullades ut i Europa och nu ska expanderas till hela USA. Det installeras på allmänna laddplatser, men även på privata, tillhörandes exempelvis biluthyraren Herz.

Teslas laddare kommer att integreras med BP Pulse-nätet, som Pulse driver på egen hand med hjälp av egen programvara – som har ett användargränssnitt kallat Plug and Charge.

BP Pulse har idag drygt 27 000 laddpunkter – dock flertalet destinatonsladdare – och ska expandera till 100 000 år 2030. Teslaladdarna kommer att stödja både CSS1 och Nacs.

 

 

 

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)