JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sök pengar från nya innovationsprogrammet

Impact Innovation, Sveriges stora innovationssatsning för 2030-talet, hade avspark för mindre än en vecka sedan men har redan öppnat den första utlysningen. I morgon, den 21 mars, arrangerar Vinnova en webbsändning om hur man ansöker om att delta.

Elektroniken finns med i ett av de fem program som utgör Impact Innovation, fortsättningen på de 17 innovationsprogram som Vinnova sjösatte för drygt tio år sedan tillsammans med Energimyndigheten och Formas.

Då blev det Smartare Elektroniksystem. Denna gång ingår elektroniken i ett program kallat Net Zero tillsammans med det program som idag kallas Produktion 2030 och Lättviksmaterial.

Hur som helst innebär det att elektronikrelaterade projekt kan söka pengar även i denna utlysning. Det handlar om projekt med hög innovationsgrad i tidiga utvecklingsskeden, där annan finansiering är svår att få.

Projektförslagen ska avse utvecklingsprojekt och inte beröra genomförbarhetsstudier eller rutinmässiga affärs- eller produktutvecklingsprojekt.

Små och medelstora företag med 3 till 249 heltidsanställda som har lämnat in minst två årsredovisningar kan söka. Bidrag kan beviljas med maximalt en miljon kronor per projekt. Bidraget får motsvara maximalt 80 procent av projektets stödberättigande kostnader för små företag, och 50 procent för medelstora företag.

Webbsändningen startar klockan ett i morgon och sista dag att ansöka är 23 april klockan 14. Projekten måste starta senast 1 augusti.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)