JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Statsministern besökte labbet i Lund

Att studenterna avbröt Ulf Kristersson när han skulle prata i Lund har fått stor uppmärksamhet i media, att han tidigare på dagen besökte Nanolund och fick en dragning om universitetens halvledaragenda passerade obemärkt.

I ett inlägg på Linkedin skriver Nanolund att statsministern och hans entourage fick en rundvandring i labbet plus en dragning om halvledare och nanoteknik inklusive vikten av att satsa på kompetens inom både akademi och näringsliv.

– Detta visar att halvledare och chip står högt på agendan, även i Sverige, och det kändes som om statsministern var mycket intresserad, säger professor Lars-Erik Wernersson i inlägget.

Han fick också chansen att prata om förslaget att göra Lunds universitet, Chalmers och KTH till ett nationellt kompetenscenter för halvledare kopplat till EU:s Chips Act. Ambitionen är att stärka kompetensförsörjningen och tillgången till forskningsinfrastruktur i Sverige.

På kvällen talade statsministern till studenterna men avbröts ett antal gånger och anklagades bland annat för att vara medskyldig till folkmord.

Foto: Nanolund

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)