JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Höjt bud på XP Power

Amerikanska Advanced Energy Industries har höjt sitt kontantbud på XP Power en andra gång. Det brittiska bolaget värderas därmed till 5,1 miljarder kronor.

Advanced Energy Industries, AEIS, lade första budet den 24 oktober på 17 pund per aktie. Det höjdes till 18,50 pund den 5 november och nu är det uppe i 19,5 pund.

Styrelsen för XP Power har avvisat buden men nu tycker AEIS att det är dags för aktieägarna att ta ställning till det senaste budet och skickade därför ut ett pressmeddelande om saken.

Budet ligger 68 procent över gårdagens stängningskurs och 82 procent över den volymviktade kursen för de 30 senaste handelsdagarna.

AEIS anser att budet är en unik chans för ägarna att tjäna pengar på sin investering. Bolaget anser också att det finns många fördelar för XP Power att bli en del av AEIS inklusive skalfördelar av att ingå i ett större bolag, tillgång till mer utvecklingsresurser och större säljnätverk liksom minskande konjunturpåverkan.

Genom att offentliggöra budet vill AEIS få styrelsen för XP Power till förhandlingsbordet och förhoppningsvis även få dem att välsigna affären.

XP Power är noterat på Londonbörsen men har huvudkontoret i Singapore.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)