JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Toshiba: ”Svenskt verktyg ger Arm en hand”
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Embedded expert I Elektroniktidningens rapportserie Embedded Expert publicerar nu Toshiba en text om hur du kan bygga grafiska gränssnitt utgående från några av företagets Arm-processorer. Med hjälp av svenska Atollics verktyg.

embex Toshibas rapport kan kostnadsfritt tankas hem här
(pdf 3,1 MB).

Fler kostnadsfria rapporter finns på etn.se/expert

Rapporten är författad av Roland Gehrmann som är marknadschef på Toshiba för processorer  på några av företagets marknader. Enligt honom är nu grafiska gränsnitt ett etablerat faktum i industrin – personalen kräver det, om inte annat.
De har blivit så vana vid det intuitiva gränssnitt som används i datorer och konsumentelektronik att de förväntar sig motsvarande användarvänlighet även i andra apparater.
Så skriver Toshibas Roland Gehrmann. Han berättar sedan om ett par av de styrkretsfamiljer på Arm som Toshiba saluför och som lämpar sig bra för att styra grafiska gränssnitt genom att de bland annat stöder video och pekskärmsstyrning.

När han sedan kommer in på utvecklingsverktygen, är det svenska Atollics utvecklingsmiljö TrueStudio som får stå som föredöme.
Det finns en växande skara verktyg för Arm:s processorer och kostnaderna för dessa minskar hela tiden. Ett bra exempel på ett sådant verktyg är TrueStudio från svenska Atollic.Toshiba är inte ensamt om att gilla Atollic. Renesas, NEC, ST Microelectronics, Arm och Atmel har alla kontrakt med det lilla Jönköpingsföretaget.

Rapporten kan kostnadsfritt tankas hem här, som en pdf på 3,1 MB.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)