JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Altera visar 25 Gbit/s

Igår gjorde FPGA-leverantören Altera ett stopp i Kista på sin turné runt världen för att visa befintliga och presumtiva kunder att kretsfamiljen Stratix V, som ska tillverkas på 28 nm, håller tidtabellen. På ett demokort fanns prototypkrets nummer fem monterad. Den innehåller de nya transceivrarna som ska göra det möjligt att skrämma upp kommunikationen i 28 Gbit/s.
– Vi har haft samma team som utvecklat transceivrarna ända sedan vi införde dem. De är oerhört erfarna idag och det är därför vi kan göra transceivrar som klarar 28 Gbit/s, säger Craig Davis på Altera.

Under demonstrationen i går gick det dock inte fortare än 25 Gbit/s. Men det är å andra sidan ungefär ett halvår kvar tills Altera börjar sampla Stratix V GT, som familjen heter. Redan under första kvartalet nästa år kommer dock de första varianterna av Stratix V utan de snabba transceivrarna (länk),

Trots att transceivrarna är betydligt snabbare än i den äldre generationen av Stratix – de klarade inte mer än 11,3 Gbit/s – har effektförbrukningen bara ökat marginellt. Och de nya upptar bara marginellt mer yta.

GT-varianten av Stratix V kommer i ett antal olika varianter, bland annat med hela fyra transceivrar för 28 Gbit/s och 32 transceivrar på 12,5 Gbit/s. Kretsen är tänkt för nätverksutrustning som kopplar ihop en Ethernetport på 100 Gbit/s med ett antal anslutningar med lägre datatakt.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)