JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Analogföretag köper Actel
Analog- och blandsignalsexperten Microsemi har lagt ett kontantbud värt cirka tre miljarder kronor på FPGA-tillverkaren Actel.
Microsemi är ett analogföretag med huvudkontor i Kalifornien. Företaget har ett brett utbud med diskreta komponenter och har militären och rymdindustrin som kunder. På senare tid har företaget försökt lyfta sig i värdekedjan och breddat sig med bland annat blandsignalkretsar mot rf-området.

Actel har en likande bakgrund även om produktområdena är väsensskilda. Företaget har historiskt levererat strålningshärdiga FPGA:er till just försvars- och rymdindustrin. Dock har företaget försökt bredda sig genom att satsa på relativt små, flash-baserade FPGA:er som i Fusionfamilljen dessutom innehåller en del analoga funktioner.

På så sätt har Actel också hittat ett område där företaget inte direkt konkurrerar med branschens jättar Xilinx och Altera.

– Vi anser att Actel kommer att tillföra Microsemi synergieffekter, säger Microsemics vd James J. Peterson i ett pressmeddelande.

Han säger dock inget om hur synergieffekterna ska uppstå ur två företag med så olika produktportföljer.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)