JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Huawei och ZTE i patentgräl
De två kinesiska telekomjättarna Huawei och ZTE har hamnat i ett rejält bråk om patent och varumärken, sedan Huawei stämt ZTE i tre europeiska länder. ZTE tillbakavisar anklagelserna.
Huawei har lämnat in tre stämningsansökningar mot ZTE, i Tyskland, Frankrike och Ungern. Enligt Huawei har ZTE olovligen använt Huaweipatenterad teknik i datorkort och LTE-produkter. Därtill har ZTE använt varumärken som registrerats av Huawei på några av sina datorkort.

Huawei hävdar att man försökt diskutera frågorna med ZTE, men att ZTE inte besvarat korrespondensen. Ett flertal försök att ingå korslicensavtal har också varit förgäves, enligt Huawei.

– Intellektuell egendom hör till Huaweis mest värdefulla tillgångar. Därför känner vi ett ansvar gentemot våra kunder och aktieägare att göra allt som är möjligt för att skydda dessa tillgångar, över hela världen, säger Huaweis chefsadvokat Song Liuping i nyhetsbrevet Cellular News.

ZTE ställer sig helt oförstående till Huaweis anklagelser.

– Vi är förbluffade över att Huawei har vidtagit dessa åtgärder. ZTE respekterar och håller sig till internationella patentlagar, utan några reservationer, skriver bolaget i ett uttalande.

– Vi tillbakavisar absolut att några patent- eller varumärkesintrång har förekommit. ZTE är alltid villigt att förhandla, men kommer definitivt att ta till kraftfulla legala åtgärder i situationer som denna för att skydda våra och våra kunders intressen, fortsätter uttalandet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)