JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ÅAC ska tillverka mer minielektronik

ÅAC ska tillverka mer minielektronik

Uppsalaföretaget ÅAC Microtec bygger just nu ett labb för tillverkning av avancerad mikroelektronik. Processlinan, som upptar cirka 70 kvadratmeter, ska täcka företagets tillverkningsbehov under de närmaste åren. Planen är att den ska tas i drift mot slutet av denna månad.
– Det nya tunnfilmslabbet möjliggör att vi kan utveckla och tillverka avancerade elektronikmoduler för rymd-, försvars- och industriapplikationer. Vi är nu väl rustade för tillverkning av upp till hundratals enheter i månaden, säger Robert Lindegren, produktionschef på ÅAC Microtec, i ett pressmeddelande.

Labbet byggs dels för att möta den ökade efterfrågan som ÅAC Microtec känner av på avancerad mikroelektronik, dels för att företaget ska kunna tillgodose de krav på kvalitet som ställs på framförallt rymdteknik

– Satsningen på drifts- och kvalitetssäkra tillverkningsprocesser är helt nödvändig för att möta kraven på rymdapplikationer och för att klara tillverkningen av miniatyriserad elektronik, säger Anders Ljunggren, som är projektledaren och även driver företagets kvalificeringsprogram av tillverkningsprocesserna för Europeiska Rymdstyrelsen (ESA), i ett pressmeddelande.

Bygget av själva labbet – som är placerat i Ångströmlaboratoriet vid Uppsala Universitet – har pågått sedan början av året och planen är att tillverkningslinorna ska kunna tas i drift innan utgången av juni.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)