JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bluetooth Smart-modul från TDK

Bluetooth Smartmodul från TDK

3,5 x 3,5 x 1,0 mm är måtten på en ny Bluetooth 4.1-modul från TDK. Den heter SESUB-PAN-D14580 och är enligt TDK ett utmärkt val för wearables.
Volymproduktion startade i juli. När TDK då kollade hur konkurrenssituationen såg ut konstaterade man att de minsta BLE-modulerna var 60 procent större.

Sedan dess finns fler Bluetooth LE-moduler i TDK:s klass. De krymper i storlek till glädje för alla som bygger wearables (elektroniska accessoarer) där Bluetooth LE (också känd som Smart) har blivit något av en standard för den trådlösa kommunikationen, precis som TDK skriver i sin pressrelease.

När modulen matas med 3,0 V använder den 5,0 mA vid sändning i 0 dB och 5,4 mA vid mottagning. Typisk mottagningskänslighet är -93.5 dBm. Detta ska ge den en räckvidd på 10 meter. I viloläge går den ner till 0,8 µA.

Modulen är baserad på TDK:s integreringsteknik Sesub och som framgår av namnet är Bluetoothchipet i modulen en Dialog DA14580, vars samtliga anslutningar har dragits ut till modulen. Övriga komponenter i modulen, bland annat kvartsoscillator och kondensatorer, är monterade på ett och samma substrat.

Modulen har inbyggd  DC/DC-omvandlare. Gränssnitten är UART, SPI+TM, I2C, GPIO och ADC.

TDK räknar upp ett antal wearablestillämpningar för modulen, som fitnessarmband, blodtrycksmätare, smarta smycken, smarta glasögon, radiofyrar, fjärrkontroller, leksaker, belysningssystem, datormöss, smarta pennor och laserpekare.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)