JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rohde förbättrar flaggskeppet

Rohde förbättrar flaggskeppet

RTO är Rohde & Schwarz flaggskepp bland oscilloskopen. Familjen kommer i en förbättrad version kallad RTO2000 som har en maximal bandbredd på 4 GHz, en samplingshastighet upp till 20 GSa/s, ett minne på 1 GSa, en upplösning i amplitud på 16 bitar och en pekskärm som kan visa motsvarande en miljon svep per sekund.

Sommaren 2010 lanserade det tyska test- och mätföretaget sina första oscilloskop. Under åren som gått har den mer avancerade RTO-familjen och den enklare RTM-familjen byggts ut med fler modeller och funktioner som effekt- och logikanalys och dessutom har utbudet kompletterats med RTE-familjen som prestandamässigt landar mitt emellan RTO och RTM.

Nu är det dags för en större uppgradering av flaggskeppet RTO som i den nya 2000-modellen finns med två eller fyra kanaler och en bandbredd på 600 MHz, 1 GHz, 2 GHz, 3 GHz och 4 GHz.

Samplingshastigheten är maximalt 10 GSa/s för alla kanaler men går för toppmodellen att dubblera när två av de fyra kanalerna används.

Minnet är som standard på 50 MSa per kanal men går att bygga ut till 1 GSa per kanal. Genom att bara använda hälften av kanalerna kan det dubbleras till 2 GSa.

Dödtiden mellan två svep anges till under 300 ns.

Antalet effektiva bitar i AD-omvandlarna är minst 7 men med signalbehandling går det att lyfta till 16. Detta förutsätter dock att analysbandbredden begränsas till 50 MHz och samplingshastigheten inte är mer än 5 GSa/s.

Även om Rohde gärna lyfter fram prestanda som försäljningsargument har företaget lagt mycket energi på användargränssnittet i den stora pekskärmen där det går att ”peka-och-dra” för att till exempel flytta runt fönstren och ändra inställningar.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)