JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Oppunda Electronics i konkurs

Kontraktstillverkaren Oppunda Electronics i Katrineholm har försatts i konkurs.
- Den magra försäljningen har lett till ett likviditetsproblem och eftersom jag inte orkade peta in mer pengar fanns ingen återvändo, säger företagets vd och ägare Imre Nagy.

Oppunda Electronics har sina rötter i Flextronics verksamhet på orten. När Flextronics lade ned år 2002 köpte Imre Nagy ett antal maskiner och startade Oppunda Electronics.

Företaget tillverkar allt från spårningsutrustning och batteriladdare till utrustning för rökdykare. Ett antal av kunderna finns i Norge och mycket av det som tillverkas slutmonteras, läggs i kartong och går direkt till slutkunden.

- Vi har inte tappat några kunder men försäljningen bromsade upp under andra hälften av 2008 och 2009 blev ett riktigt skitår. Jag hade tron att det skulle kunna vända i år men januari blev väldigt svagt. Först nu kan man se att det har börjat röra på sig.

Imre Nagy driver bolaget vidare på konkursförvaltarens uppdrag i väntan på att någon ska köpa verksamheten. Företaget har 12 anställda och omsättningen ligger idag på cirka 12 miljoner kronor.

- Redan innan konkursen fanns det intressenter men de valde att avvakta. Nu hoppas vi att allt kan vara klart till mitten av mars.

Huruvida Imre Nagy fortsätter i företaget är inte klart.

- Det beror på vem som kliver in.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)