JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Samuelson extremeffektiv nanoforskare
Nanoforskaren Lars Samuelson vid Lunds Universitet är en av världens mest produktiva forskare inom sitt gebit. Det framgår av tidskriften Nanoletters ranking.
Lars Samuelson har under årens lopp placerat svensk forskning inom nanoteknik i världstopp. Nu visar det sig att hans forskargrupp inte bara håller mycket hög kvalitet utan att den också är extremt produktiv.

Enligt tidskriften Nanoletters är Lars Samuelson den tredje mest produktive författaren i tidskriften under de nio åren från 2001 till 2009. På rankinglistan finns tolv personer – alla amerikaner förutom Lars Samuelson och holländske Cees Dekker som ligger på elfte plats (se länk).

– Nanoletters är en av de hetaste tidskrifterna i fältet och de andra som finns med på listan är riktiga tungviktare, säger Anneli Löfgren, forskningsadministrativ chef på Nanometerkonsortiet i ett pressmeddelande.

Hon påpekar dock att den höga placeringen också är ett lika bra bevis på att miljön och doktoranderna producerar bra artiklar, som att Lars Samuelson själv gör det.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)