JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Electrum ekade tomt på EDA-dagen

Har EDA-träffen i regi av Sveriges Verkstadsindustrier spelat ut sin roll? Anders Marcelius tror att det går att vända den nedåtgående trenden och menar att träffen ändå fyller sitt syfte som mötesplats för branschfolk.
 
Den artonde upplagan av Sveriges Verkstadsindustriers årligen återkommande EDA-träff har gått av stapeln på Electrum i Kista.
 
Träffen samlade denna gång färre deltagare än på länge. Antalet anmälningar orkade knappt över hundra, utställarna inräknade. För fem år sedan drog tillställningen runt 250 personer. Röster som hördes på golvet antydde att tillställningen överlevt sig självt.
 
Anders Marcelius på Sveriges Verkstadsindustrier bekräftar nedgången och tror att den beror på ett allt större utbud av liknande aktiviteter. De stora företagen har interna arrangemang och många leverantörer håller egna seminarier. Dessutom tror han att folk helt enkelt har mindre tid att gå på seminarier. Vilket han tycker är synd.
 
- En bra konferens fyller en viktig funktion, säger Anders Marcelius.
 
Kanske är det så att konferensen är för bred i sin nuvarande form och att en fokusering skulle kunna råda bot på det minskande intresset, spår Marcelius. Samtidigt tror han att EDA-träffen möjligen tenderat att bli mer forskarinriktad, trots att många besökare kanske är mer intresserade av tillämpningar.
 
Vilka förändringar som kan bli aktuella vågar han inte sia om. Han lovar dock att Sveriges Verkstadsindustrier kommer igen med nya krafter.
 
- Vi kommer att ta oss en rejäl funderare på hur vi ska kunna attrahera en större publik till nästa år, säger Anders Marcelius.
 
Stefan Hultquist

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)