JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Gratis kurser på nätet i höst

Interaktiv kursverksamhet via nätet. Det är målet för amerikanska Techonline. Nu söker företaget europeiska föredragshållare till höstens omgång av de kostnadsfria kurserna.


- Vårt företag vill förmedla djupare kunskaper och aktuell information till konstruktörer. Vi har märkt att konstruktörer verkar ha svårt att hitta den djupare expertiskunskap som behövs för att utveckla nya produkter, säger Amnon Aliphas, styrelseordförare och grundare av Techonline.

Förtaget erbjuder idag produktrelaterade kurser och seminarier från olika amerikanska företag, men man önskar att bredda sig och även förmedla mer generell kunskap inom elektronikkonstruktion.

- I februari hade vi över 87 000 registrerade användare på vår hemsida, varav över hälften utanför USA, främst i Europa. Idag har vi mest kurser och seminarier från amerikanska företag att erbjuda, men skulle önska mer europeisk medverkan i den nya kursverksamheten, säger Shannon Smith, marknadsansvarig på Techonline.

Företaget söker nu föredragshållare till höstens kurser och önskar att europeiska forskare och företag deltar.

Kursverksamheten, som kallas Online Symposium for Electrical Engineers, OSEE, startar den 15 september och föredragen kommer att publiceras på Techonlines hemsida efter ett fastställt tidsschema. Föredragen kan följas i egen takt och kommer att finnas tillgängliga under ett år. I anslutning till föredragen kommer det att finnas möjligheter till webbaserade diskussioner och frågor till föredragshållaren.



Reklamfinansierat


OSEE ska finansieras av så kallade edumericals, minutlånga, informationsbetonade reklaminslag som dyker upp på dataskärmen efter föredraget. Men hur tacklar då företaget risken att föredragens trovärdighet och objektivitet påverkas av reklamfinansieringen? Enligt Aliphas kommer en oberoende granskningskommitté att bedöma innehållet i föredragen. Kommittén består av erfarna auktoriteter från universitetsvärlden och industrin i USA, med bland andra professor Alan Oppenheimer vid MIT som teknisk rådgivare.

- En viktigt del av vårt oberoende ligger i att vi inte ägs av ett specifikt företag, utan finansieras av SCP Private Equity Partners, ett privat, oberoende investeringsbolag. Vi påverkas alltså inte av enskilda företags intressen att förmedla sina egna produkter, säger han.

Lisa Ringström



Anmäl dig före 15 maj


Techonline söker föredragshållare inom mikroelektronik, analog elektronik och rf, signaler och system, datorer och inbyggda system, bioelektronik, optoelektronik samt nätverk.

Föredragen bör handla om framtida teknikutveckling, dagens teknikanvändning och konkreta tillämpningar inom konstruktion och får gärna innehålla övningsmoment.

LR

www.techonline.com

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)