JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Analog syntes erbjuds på nätet...

Nystartade Barcelona Designs första erbjudande i genren betala-per-användning är Picasso Op-Amp Optimizer, ett hjälpmedel för att konstruera operationsförstärkare. Användaren loggar in på företagets webbplats, presenterar konstruktionen genom att välja variabler som process, topologi, parametrar och specifikationer i Barcelonas färdiga formulär. Man behöver alltså inte ladda upp en färdig konstruktionsbeskrivning.

Med ett musklick aktiverar man verktyget som efter några sekunder ger besked om huruvida kraven kan uppfyllas. I så fall utförs syntes och simulering varpå resultaten laddas tillbaka till användaren bland annat i form av en Spicenätlista. Efter avslutat arbete raderar Barcelona all information som användaren knappat in, ifall man inte uttryckligen ber om att den ska lagras.

Priset ligger mellan 500 och 1 500 dollar per körning beroende på hur komplicerad konstruktionen är. Företaget tänker utöka tjänsten med konstruktion av bland annat spiralinduktorer, komparatorer och faslåsta slingor.

CvS

www.barcelonadesign.com

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)