JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Merlin är först att kunna avlyssna Bluetooth på radionivå

Computer Access Technology Corporation (CATC) presenterar Merlin, en fristående analysator som klarar alla nivåer av Bluetooth-protokollet, inklusive basbandet.


Det nya testverktyget från CATC kan avlyssna kommunikationen mellan två noder i ett Bluetoothnät, ett så kallat piconät, och sedan presentera den relevanta informationen i en grafisk och användarvänlig form. På så sätt kan man analysera Bluetoothtrafiken mellan två noder.

Analysatorn, som heter Merlin Bluetooth Analyzer, sägs vara den första av sin typ på marknaden och är den enda som avlyssnar Bluetooth på radionivå. Detta gör att man kan filtrera enstaka paket och fält för att identifiera onormala signaler.

Radiogränssnittet gör det möjligt att testa och analysera transaktioner på den lägsta nivå i Bluetootharkitekturen. Man kan ana- lysera protokollnivåer, som basbandet, SDP, RFCOMM, TCS, och LMP.

Med hjälp av hårdvarutrigger kan man trigga på realtidshändelser i ett piconät. Det insamlade data visas sedan i ett färgglatt grafiskt format och med hjälp av avancerade sökfunktioner kan man hitta fram till just det data man önskar. Insamlingen och analys av data belastar inte nätverket på något sätt.

Analysatorn är en fristående enhet som väger 1,2 kilo. Den kan styras från en persondator via datorns USB-port. I Sverige distribueras analysatorn av Malmöföretaget Nohau och priset ligger på 225 000 kronor.

Susan Kelly

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)