JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mycket FPGA-nytt på DAC

Flera nya verktyg för FPGA- och CPLD-konstruktion presenterades på konstruktionskonferensen DAC.

Konstruktionskonferensen DAC - Design Automation Conference - är främst känd som en tummelplats för asicintresserade. Men på årets upplaga, som gick av stapeln i Anaheim i början av juni, kunde man hitta mycket matnyttigt även för FPGA- och CPLD-konstruktörer.

Kretsleverantören Xilinx presenterade ett femårigt samarbetsavtal med syntesjätten Synopsys. Det första resultatet av alliansen är PC-verktyget Foundation Express, en integration av Synopsys syntesverktyg FPGA Express och Xilinx egen programvara Foundation Series. Nykomlingen, som skall finnas tillgänglig i oktober, stöder enbart Xilinx egna kretsar och säljs och stöds av Xilinx nuvarande distributörer.

Xilinx visade även upp XACT M1, en programvaruplattform för konstruktion av företagets CPLD- och FPGA-kretsar som lanserades strax före sommaren.



Extremt snabb syntes


En annan intressant nyhet kom från Exemplar Logic som lanserade syntesmiljön Galileo Extreme. Den sägs slå föregångaren Galileo med hästlängder - körtiden är 300 gånger kortare och kretsarna blir 15 procent bättre räknat i såväl yta som hastighet.

Halverad minnesåtgång är en annan finess. Företaget hävdar att extremvarianten är upp till fem gånger snabbare än konkurrerande produkter, läs Synplify från Synplicity som brukar marknadsföras som världens snabbaste verktyg i genren.

Även Veribest bjöd på FPGA-nytt. Nylanserade FPGA Desktop är en verktygssvit som klarar schemaritning såväl som de hårdvarubeskrivande språken Verilog och VHDL plus simulering och syntes. Själva syntesbiten bygger på Synopsys FPGA Express.

FPGA Desktop kommer i tre olika smaker: en för syntesnoviser, en för konstruktörer med viss synteserfarenhet och en för den som blivit riktigt varm i kläderna. Samtliga stöder Windows NT.

CvS

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)