JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Arrow-TH:s går ihop med Multikomponent

Komponentdistributörerna Multikomponent och Arrow-TH:s slås samman och blir Arrow Sweden. Därmed blir Arrow en av de riktigt stora Nordendistributörerna.

Efter att Arrowkoncernen i december köpt Farnells volymdistribution - och givit den namnet Multikomponent - slås nu de båda företagens distribution ihop i hela Norden. Den förnyade Arrowkoncernen blir därmed en av de riktigt stora nordiska komponentdistributörerna, i samma storleksordning som Ericsson, Avnet Nortec och Bergman & Beving-gruppen.



Flyttar ihop i Kista


Under sommaren och hösten sker en serie sammanslagningar i Norge, Finland, Sverige och Danmark. Den svenska sammanslagningen, mellan Multikomponent och Arrow-TH:s, sker den sista september.

De båda bolagens personal flyttar samman på Isafjordsgatan i Kista, i lokaler där Texas Instruments hållit till tidigare, och när allt är klart kommer de nordiska kunderna att få sina komponenter via ett gemensamt lager i Solna.

Enligt Lars Kalméus, nuvarande VD för Arrow-TH:s och blivande VD för det nya bolaget Arrow Sweden förbereder man nu nyanställningar. Chef för den nordiska organisationen blir Lars Gundersen, som har motsvarande postion i Arrow redan idag.

Tidigare har Arrowkoncernen meddelat att Integra, leverantör av datorkomponenter var en del av dåvarande Farnell Electronic Services, har brutits ut och gått upp i Arrowkoncernens egen motsvarighet Microtronica.

Alexander Kristofersson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)