JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tjafs stoppade god publikdragare

Att locka besökare till en mässa är en konst. Ibland krävs något extra, något dragplåster av lagom jippokaraktär.

Arrangörerna av Elektronik/EP-99 trodde att de hade kommit på en sådan idé - att sätta upp en hel produktionslina där komponenter och mönsterkort gick igenom alla upptänkliga processteg för att så småningom bli en färdig produkt. Linan var avancerad - den skulle innehålla montering av såväl BGA som CSP-kapslar, och dessutom röntgeninspektion.

Som extra krydda skulle dessutom alla säljare vara portförbjudna. Den som ville diskutera något annat än teknik hänvisades till de inblandade företagens egna montrar.

Planerna kom långt. Mässan tillsatte en projektledare, som utan formaliteter ringde till de företag han hade bäst kontakt med. Efter ett tag var allt klart utom dummykomponenterna för BGA och CSP.

Då hände det sig att ett antal andra elektronikproduktionsföretag fick nys om planerna. Och de gillade inte hanteringen. De hade inget emot själva idén, men tyckte att alla som ville borde fått möjlighet att delta. Branschföreningen gick på samma linje. Och eftersom mässan arrangeras i samarbete med branschföreningen så stoppades planerna.

Entusiasterna säger att idén föll på avundsjuka.

Branschföreningen säger att det handlade på rättvisa.

Vem som har rätt i sak är svårt att avgöra. Som utomstående måste man dock anse att det var synd att en god idé, som säkert skulle lockat mycket folk till mässan, stupade så nära mållinjen.

Det är bara att hoppas att mässan drar tillräckligt med folk ändå.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)