JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Anritsu satsar stort i Europa

Det japanska testutrustningsföretaget Anritsu, tidigare kallat Anritsu Wiltron, vill fördubbla sin omsättning i Europa och utökar därför verksamheten vid sin europeiska mätdivision i Storbritannien.

Anritsu planerar att starta tillverkning av nya produkter, konstruerade speciellt för den europeiska marknaden, vid den brittiska anläggningen redan inom ett och ett halvt år. Personalen på såväl utvecklings- som tillverkningssidan kommer därför att mer än trefaldigas, jämfört med det antal anställda företaget har idag.

Den europeiska omsättningen ska alltså enligt planerna fördubblas, från förra årets 120 miljoner dollar till 240 miljoner dollar, till år 2001, alltså på bara fem år. Europadivisionen kommer i så fall att stå för en femtedel av Anritsus totala produktion.

Ökningen tycks dock inte orealistisk, med tanke på att den europeiska divisionen bara under förra året ökade med hela 35 procent. Och företaget har en tio procentig marknadsandel i Europa.

Anritsu är framför allt kända för att göra avancerad testutrustning för telekomutrustning, såsom signalgeneratorer och optiska reflektometrar som utnyttjas vid installationer av fibernät.



Vidare till andra marknader


Men företaget planerar även att ge sig i kast med andra europeiska marknader, framför allt mobiltelefontillverkning, med existerande och nya produkter. Ny testutrustning för GSM- och Dect-telefoner kommer exempelvis att lanseras före utgången av 1997.

Den brittiska anläggningen tillverkar redan idag en rad olika testinstrument, däribland skalära nätanalysatorer och spektrumanalysatorer för radiofrekvenser och enheten kommer i framtiden även att erbjuda utvecklingstjänster för testprogram.

Gittan Cederwall

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)