JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Konsultjätte bryter ut asic och FPGA

Konsultföretaget Frontec har bildat dotterbolaget Frontec Microelectronics som ska syssla med asic och FPGA-konstruktion.


- Vi vill bli Nordens största oberoende designhus. Redan från starten är vi bland de mest manstarka, säger vd Håkan Dahlbom.

Frontec Microelectronics - ett dotterbolag till det stora konsultföretaget Frontec - bildades i början på året, men det officiella startskottet gick på mässan Komponet/EP för två veckor sedan. Verksamheten är uppdelad på Göteborgskontoret, där Håkan Dahlbom sitter, och kontoret i Solna där vice vd Anders Sihlbom huserar.

Ungefär 35 konsulter är formellt anställda på de två orterna, inklusive nya tillskott från inköpta företag som Upec och Prosolvia Research & Technology. Dessutom har företaget knutit till sig ett femtontal konsulter hos Frontec i Linköping.

Signalbehandling och digital design, företrädesvis för telekom i någon mening, är kärnkompetensen. För blandat analog-digitala konstruktioner samarbetar man med Sicon i Linköping.

Den nya bolagsbildningen ska bli mer attraktiv på arbetsmarknaden. Håkan Dahlbom sticker inte under stol med att ett av branschens största problem är att hitta tillräckligt mycket kompetent folk.

- Vi har i praktiken hundraprocentig beläggning och söker ständigt mer personal, berättar Håkan Dahlbom, som lockar med varierande arbetsuppgifter, individuella utvecklingsprogram och lön över branschsnittet.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)