JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Konsultjätte bryter ut asic och FPGA
Konsultföretaget Frontec har bildat dotterbolaget Frontec Microelectronics som ska syssla med asic och FPGA-konstruktion.


- Vi vill bli Nordens största oberoende designhus. Redan från starten är vi bland de mest manstarka, säger vd Håkan Dahlbom.

Frontec Microelectronics - ett dotterbolag till det stora konsultföretaget Frontec - bildades i början på året, men det officiella startskottet gick på mässan Komponet/EP för två veckor sedan. Verksamheten är uppdelad på Göteborgskontoret, där Håkan Dahlbom sitter, och kontoret i Solna där vice vd Anders Sihlbom huserar.

Ungefär 35 konsulter är formellt anställda på de två orterna, inklusive nya tillskott från inköpta företag som Upec och Prosolvia Research & Technology. Dessutom har företaget knutit till sig ett femtontal konsulter hos Frontec i Linköping.

Signalbehandling och digital design, företrädesvis för telekom i någon mening, är kärnkompetensen. För blandat analog-digitala konstruktioner samarbetar man med Sicon i Linköping.

Den nya bolagsbildningen ska bli mer attraktiv på arbetsmarknaden. Håkan Dahlbom sticker inte under stol med att ett av branschens största problem är att hitta tillräckligt mycket kompetent folk.

- Vi har i praktiken hundraprocentig beläggning och söker ständigt mer personal, berättar Håkan Dahlbom, som lockar med varierande arbetsuppgifter, individuella utvecklingsprogram och lön över branschsnittet.

Adam Edström

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)