Efter ett halvårs rekryteringsarbete blev det i de egna leden som de sammanslagna forskningsorganisationerna IMC och IOF hittade sin nya ledarduo.
Hans Hentzell, som under hösten fungerat som tillförordnad vd för IMC, blir vd och Magnus Breidne, tidigare chef för IOF, blir vice vd.
- Vi ska bli bland de bästa i Europa, i klass med forskningsorganisationer som NMRC och Imec, säger Hans Hentzell.
Han är nyutnämnd vd för de sammanslagna forskningsorganisationerna IMC och IOF. Magnus Breidne blir vice vd. Det är med andra ord två personer som är väl förankrade i IMC och IOF som får forma den sammanslagna organisationens framtid. Något nytt namn har man dock ännu inte hunnit värka fram.
Precis som tidigare är det renrummen i Kista respektive Linköping som utgör basen för de 125 anställda, varav 95 i Kista och 30 i Linköping. De senare flyttar dock snart till nya lokaler Norrköping.
Den sammanlagda omsättningen för IMC och IOF ligger på cirka 125 miljoner kronor varav runt hälften kommer från industrin. Verksamheten kommer precis som tidigare att bestå av områdena bildgenerering, fotonik, kiselkarbid, mikromekanik, ytkarakterisering, elektronikbyggsätt och företagsutveckling.
- Vi har vuxit med 15 - 20 procent de senaste åren och jag räknar med att vi ska fortsätta med det. På tre till fyra års sikt borde vi vara 200 till 250 personer, säger Hans Hentzell.
- Det är konsultuppdragen som ökar mest. Jag ser en allt större benägenhet från dessa att lägga ut mer på oss. Men vi söker oss också in på nya områden.
Ett sådant är inbyggda system där man redan idag har ett samarbete med Mälardalens högskola.
- Vi ska inte konkurrera med andra konsulter utan istället syssla med tekniköverföring, att förädla forskningsresultaten till industrin.
Han ser sig inte heller som en konkurrent med högskolan.
- Doktoranderna är där för att utbilda sig. Uppdragsforskningen bedriver vi med civilingenjörer.