JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. HP hjälper kunderna över år 2000

Med ett fyrpunktsprogram ska världens största tillverkare av mät- och testinstrument, Hewlett-Packard, hjälpa kunderna över millenniumskiftet.


Efter att ha testat över 18 500 instrument, tillverkade efter 1 januari 1995, har Hewlett-Packard konstaterat att 1 250 modeller kommer att få problem år 2000.

Det innebär att ungefär 8 procent av de undersökta instrumenten behöver någon form av uppdatering. Värst drabbat är RF- och mikrovågssimulatorerna liksom IC- testarna.

För att hjälpa kunderna att lösa problemet har Hewlett-Packard sjösatt ett fyrpunktsprogram: en webbsida, ett kundvårdsprogram, uppdateringar till instrumenten och en garanti att alla nya instrument är 2000-säkra.

För att ta reda på om ett instrument använder datuminformation och dessutom kommer att få problem kan kunderna gå in på den nya webbsidan och knappa in produktnumret eller produktnamnet. Man får då upp en beskrivning av hur instrumentet använder tidsinformation. Om instrumentet behöver åtgärdas finns instruktioner för detta.



Nya programsnuttar


Större delen av problemen går att åtgärda genom att ladda ned ny programvara eller genom att återställa datumet via frontpanelen. I HP:s lösningar används oftast en fönsterteknik där tal under 50 ska adderas till år 2000 medan tal över 50 hör till 1900-talet. På så sätt behöver tillhörande databaser inte uppdateras.

Hewlett-Packard avhjälper problemen utan kostnad om produkten omfattas av ett giltigt serviceavtal, om garantin inte har gått ut eller om produkten levererats efter den 1 januari 1997.

Per Henricsson

hp.iwcon.com/tm-y2k/

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)