JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Gratisverktyg syr ihop FPGA-flödet

Verktygstillverkaren Viewlogic presenterar Intelliflow, ett hjälpmedel som guidar FPGA-användaren från inmatning till placering och ledningsdragning.

I höstas lanserade Viewlogic ett påfund som syr ihop alla konstruktionsverktyg en asickonstruktör kan önska sig. Nu är det FPGA-kollegornas tur.

Nylanserade Intelliflow ser till att FPGA-konstruktörens olika verktyg fungerar ihop under hela konstruktionsarbetet. Konstruktören kan då koncentrera sig på huvuduppgiften - att konstruera.

Tanken är även att schemaritande konstruktörer på ett smidigt sätt skall kunna ta till sig hårdvarubeskrivande språk - som Verilog och VHDL - och syntes.



Språk, schema och grafik


Man kan exempelvis fritt blanda språk, scheman och grafiska tillståndsmaskiner. Kopplingen mellan verktygen sköter Viewlogics nykomling. Sedan skall det bara vara att klicka på musen för att välja kretsfabrikat.

Man kan dessutom använda avancerade hjälpmedel som tidigare enbart funnits i Unixvärlden men som på sistone lanserats i Windowsversioner.

Tre exempel kommer från Viewlogicägda dotterbolag; Verilogsimulatorn VCS från Chronologic, VHDL-simulatorn Speedwave från Vantage samt Quads timinganalysator Motive.



Klarar många fabrikat


Visst finns det redan hjälpmedel på marknaden som hanterar arbetsflödet för FPGA-konstruktörer, sådana har lanserats av såväl verktygsleverantörer som kretstillverkare.

Kretstillverkarnas alternativ har i och för sig en given akilleshäl; de stöder enbart kretsar på den egna produktmenyn. Intelliflow klarar däremot ett stort antal kretsfabrikat, exempelvis Xilinx, Altera, Actel eller Lucent.

Intelliflow är dessutom gratis för den som använder Viewlogics Windowsbaserade verktygssvit Workview Office, som nyligen lanserades i en ny version med beteckningen 7.3. Där ingår exempelvis Statecad, ett nytt grafiskt verktyg för inmatning av tillståndsmaskiner. Utdata är syntetiserbar VHDL-, Verilog och Abelkod samt C-kod.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)