JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Logikanalys över Internet

Nu är det möjligt att utföra logikanalys hemifrån via Internet. Eller varför inte över det lokala intranätet på jobbet.


Det är Hewlett-Packard som kompletterat sina logikanalysatorer HP 16600A och 16700A med funktioner som gör att de kan fungera som webbservrar. Det enda som krävs är att man har webbläsaren Microsoft Internet Explorer eller Netscape Communicator, version 4.0 eller senare.

- Omfattande intervjuer med våra instrumentkunder har visat att många av dem har ett stort behov av testverktyg som kan styras från godtycklig plats i ett LAN via internet, säger Patrick J. Byrne som är chef för HP:s Colorado Springs Division.

För att kunna exportera data från en logikanalysator till ett Excel-kalkylark för analys och dokumentation har HP utvecklat ett speciellt ActiveX-baserat program, HP Benchlink. Användaren kan också programmera logikanalysatorn för egna tillämpningar och testsekvenser med hjälp av Visual BASIC eller Visual C++.

HP tillhandahåller också en uppsättning fjärrkommandon som är baserade på Microsofts COM-definition, Common Object Model. Det underlättar för användare som vill skapa program för repetitiva mätningar vid sökning efter intermittenta fel under utvecklingsfasen.

HP tror att tekniken passar bäst för företag som har konstruktörsgrupper som sitter utspridda geografiskt och som kräver stor flexibilitet vid fjärrkonfigurering och fjärrmätning. Samtliga medarbetare kan på ett enkelt sätt dela på informationen i ett snabbt system, vilket ger ett effektivare samarbete vid till exempel felsökning.

Registrerade användare av logikanalysatorerna HP16600/700A-serierna kommer utan kostnad att få tillgång till den nya programvaran A.01.30.00 i slutat av mars.

Thomas Hedlund

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)