JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Delar upp stora konstruktioner

Certify från Synplicity är ett verktyg som kombinerar syntes med uppdelning av konstruktioner.


När stora asicar ska verifieras får mindre FPGA-kretsar ofta hjälpa till med prototyparbetet. Men att dela upp den stora konstruktionsbeskrivningen på ett antal mindre programmerbara kretsar kan vara tidsödande.

Detta vill verktygsleverantören Synplicity råda bot på med hjälp av Certify, ett nylanserat verktyg som förenar syntes med uppdelningen, eller partitionering som det heter på konstruktionsjargong.

- Konstruktören kan minska prototyparbetet med mer än fyra veckor tack vare Certify, säger Andy Haines som ansvarar för Synplicitys marknadsföring.

Han menar att prototyper är ett bättre alternativ än logikemulatorer, mätt i kostnad, hastighet samt tidsåtgång. Dessutom tror han att det blir allt vanligare att bygga prototyper för asicar.

Certify bygger på företagets syntesverktyg Synplify, analyshjälpmedlet HDL Analyst samt HDL Partitioner för uppdelning av konstruktioner.

Konstruktionen delas upp redan på registernivå. Indata är konstruktionsbeskrivningen plus en beskrivning av det prototypkort man tänkt använda. Konstruktören klickar på konstruktionsblocken och drar dem till önskad FPGA-krets i ett grafiskt användargränssnitt.

Verktyget gör en snabb syntes och ger sedan besked om hur yta och in- och utgångar påverkas. Därefter implementerar man de olika FPGA-konstruktionerna. Verktyget, som finns tillgängligt redan nu, kan syntetisera mer än en miljon grindar på nio timmar. Svensk representant är Hardi Electronics.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)