JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Testutrustning för system på kisel

Hewlett-Packard har lanserat ett system för produktionstest av avancerade kretsar, så kallade system-på-kisel. Systemet klarar inte bara vanlig CMOS, utan även processer med låg dielektricitetskonstant, kopparledare och kisel-på-isolator.

Särskilda rutiner finns för test av flashminnen och en del analoga funktioner exempelvis ringoscillatorer, vilket enligt HP är särskilt användbart för små kretsar med höga arbetsfrekvenser.

Just flashminnesfunktionerna gör systemet särskilt lämpat för test av system-på- kisel. Användaren kan välja mellan skriv- och raderfunktioner utan någon inblandning av styrprocessorn, tack vare en pulsväxlare inbyggd i testhuvudet. Enligt HP minskar detta den typiska testtiden av flashminnet i en systemkrets från en vecka till några timmar.

En annan tidsbesparande funktion är det grafiska användargränssnittet med vars hjälp det går att ta fram testplaner. Därifrån kan man också styra en nyutvecklad testkodsgenerator som automatiskt genererar kod i HP Basic, HP-UX eller C.

Systemet kallas HP4072A, och det är kompatibelt med det tidigare systemet HP4071A. Tillbehör till det tidigare fungerar med det nya, och uppgraderingspaket kan köpas.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)