JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nokia startar kompetenscenter

Nokia Multimedia Terminals öppnar snart ett kompetenscenter för multimediaterminaler i Linköping.


Nokia samlar all sin svenska personal som utvecklar maskin- och programvara till företagets multimediaterminaler under ett tak i teknikparken Mjärdevi Science Park i Linköping.

- Vi drog igång i Linköping i maj i fjol, men hittills har vi suttit spridda på stan i väntan på att lokalerna ska bli färdiga, säger Kjell Sullivan på Nokia Multimedia Terminals.

I maj tar 100 man plats i en ny byggnad, och i oktober ska ytterligare 100 personer flytta dit. Till att börja med rör det sig främst om programmerare av inbyggda system. Nokia räknar dessutom med att behöva rekrytera ett tiotal personer. Nästa år flyttar även företagets runt 60 hårdvarukonstruktörer från Motala till centret i Linköping.

Multimediaterminalerna är en vidareutveckling av företagets satellitmottagare och hanterar digital-tv samt interaktiva tjänster via kabel, satellit och marknät. Förutom i Linköping utvecklar Nokia dessa multimediaterminaler även i Finland och i Tyskland.

Det nya kompetenscentret har liknande uppbyggnad som det centrum för radioaccessystem som Nokia Telecomunications drog i gång i Kista i fjol.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)