JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Clive från Skottland har kommit för att stanna

Han älskar fräschören hos folköl, tycker att svensken är artig och omtänksam och uppskattar den svenska humorn. Och han njuter av den friska luften och de rådjur och harar som kommer på besök i hans trädgård.


Skotten Clive Wilson har jobbat i rena rum i mer än trettio år. På internationella, välrenommerade storföretag som Motorola, General Instruments, British Telecom, SGS Thomson och Micronas & Uniphase. I USA, Storbritannien, Singapore och Schweiz.

Men sedan den första april är Clive Wilson produktionschef på Ericsson Components i Kista. När erbjudandet kom hade Clive och hans norskättade hustru flyttat från Singapore till Schweiz för att kunna vara närmare sin dotter som skulle plugga på London University. Men Clive tog genast chansen att jobba i Kista.

- Ericsson är ett välrenommerat företag vars teknikutveckling ligger väldigt långt framme. Och jag uppskattar verkligen svenskarnas sätt att diskutera sig fram till lösningar i samförstånd, säger han.

Clive Wilson rekryterades för att förbättra produktionen på Ericssons halvledarfabriker. Han ska öka utfallet av antalet godkända komponenter i produktionen och optimera tidscyklerna. Något som blivit allt viktigare sedan Asienkrisen skärpt förhållandena på en redan kraftigt konkurrensutsatt marknad.

- Vi har redan höjt yielden för on-time-delivery till över 90 procent. Målet är att nå över 95 procent.

- Ingenjörerna jag jobbar med är mycket skickliga och det finns en stor potential här.

- Som jag ser det ligger fördelen med att rekrytera utländsk spetskompetens i att vi kan bidra med ett vidare perspektiv på verksamheten, säger han.



"Skatterna försvårar"


Clive Wilson tror att de höga skatterna här kan försvåra sådan rekrytering.

I Storbritannien får en ingenjör med samma lön som en svensk, mycket mer kvar i plånboken efter skatt.

- Men vi trivs väldigt bra. Både min hustru och jag läser svenska. Det är mycket troligt att vi stannar i Sverige tills jag går i pension, säger han.

EI

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)