JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson och Telia inviger USA-kontor

I början av maj invigde såväl Ericsson som Telia nya kontor i USA - Ericsson i hjärtat av New Yorks kiselkvarter och Telia i den kaliforniska kiseldalen.


I hjärtat av det som kallas Silicon Alley i New York har Ericsson sitt senaste "Cyberlab", ett Internetbaserat forsknings- och utvecklingskontor.

- Vi ska utveckla och göra prototyper för program och tillämpningar som ska ligga till grund för nästa generation Internetbaserade kommunikations- och försäljningstjänster, säger kontorets chef Donna Campbell.

Utvecklingskontoret kommer att ha mellan tio och femton anställda, som rekryteras lokalt.

- En lokal förankring är viktig. Målet är att skapa ett framgångsrikt samarbete mellan Ericssons tekniska personal världen över och Silicon Alleys innovatörer, säger Donna Campbell.

Ericsson har redan ett CyberLab i kaliforniska Silicon Valley. Det utvecklingskontoret, som främst är inriktat på infrastruktur för Internet, öppnades förra året. De båda kontoren kommer att samarbeta för att på bästa sätt ta tillvara kunnandet i New Yorks Internetrelaterade företag.

På andra sidan den amerikanska kontinenten, i kaliforniska Silicon Valley, ligger Telias nya kontor, som hittills bara utgörs av Bertil Fougstedt.

- Min främsta uppgift är att utveckla nya affärsidéer tillsammans med kunder och våra partner i Unisourcekonsortiet, säger han.



Jobbar med Swisscom och KPN


Hittills är han den enda som är fast baserad på kontoret, men olika projektmedarbetare kommer även att avlösa varandra. Tanken är att kontoret inte bara ska användas som en bas för att finna nya samarbetspartner för affärsutveckling utan även för att låta Teliapersonal på plats studera den snabba utvecklingen inom dator- och kommunikationsteknik. Någon rent teknisk verksamhet finns det dock inga planer på att förlägga till kontoret.

- Formellt är kontoret även lokal representant för Telia North America, som ju sedan en tid är operatör i USA. Men att marknadsföra Telias operatörsroll ingår inte i mina uppgifter, säger Bertil Fougstedt som istället betonar det kommande samarbetet med representanter för schweiziska Swisscom och holländska KPN, Telias samarbetspartner i Unisource.

Gittan Cedervall

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)