JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Chrysalis finns numera hos ISS

Amerikanska Chrysalis, som specialiserat sig på verktyg för formell verifiering, kommer framöver att representeras i Sverige av ISS, Integrated Systems Scandinavia.

ISS, kommer att stå för försäljning och grundläggande service, medan Chrysalis brittiska kontor ska ge kunderna mer utförligt tekniskt stöd.



Chrysalis har enligt egen uppgift ett 70-tal kunder världen runt, varav Ericsson är en. Den mest spridda produkten är en så kallad ekvivalenstestare, ett program som tar reda på om en konstruktion på registernivå är funktionellt identisk med motsvarande konstruktion på grindnivå.

Främsta fördelen med ekvivalenstestare är att det går mycket fortare än simulering. En konstruktion på 50 000 grindar tar runt 20 minuter att verifiera formellt, vilket enligt Chrysalis kan jämföras med mellan 40 och 50 timmars simulering.



Stöd för C innan sommaren


Man säljer också ett interaktivt verktyg som svarar på frågor av typen "kan detta tillstånd inträffa" respektive "inte inträffa".

I dagsläget finns stöd för språken VHDL och Verilog. Nästa steg blir att utveckla stöd för C, något som ska ske innan sommaren enligt Europachefen Bill Campbell. Därefter kan stöd för högre abstraktionsnivåer bli aktuellt.

Till sommaren lovar Campbell också förbättringar i ekvivalenstestaren, som ska bli bättre på att peka ut vilka rader i koden på registernivå som orsakar de funna olikheterna.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)