JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Encore ger ett andra liv åt HPs instrument

I all tysthet har mätinstrumenttillverkaren Hewlett-Packard byggt upp en organisation kallad Encore för att öka försäljningen av begagnade instrument.


- Vi har alltid sålt begagnade demoinstrument, berättar Hans Herbert Stromereder som är Europachef för Encore.

- Men med Encore har vi byggt upp ett nätverk där även större kunder och instrumentuthyrare ingår.

Hans Herbert Stromereder räknar med att begagnade instrument ska stå för sju, åtta procent av företagets totala försäljning om några år.

- Visst är det kannibalism, men om vi inte gör det själva så gör nån annan det, säger han bestämt.

Förklaringen till att handeln med begagnade instrument snabbt ökar är dels att leasing blir allt vanligare och att HP oftast får tillbaka instrumenten när hyrestiden går ut men också att stora företag insett att de har mycket pengar bundna i instrument som inte utnyttjas.



Aktuell databas


Uppgifter om de begagnade HP-instrumenten finns i en världsomspännande databas som uppdateras två gånger per dag. Större kunder som Ericsson kan själva gå in och titta via Internet. Givetvis har alla HPs säljare också tillgång till databasen och det är dessa som kunderna ska kontakta när de vill köpa begagnade instrument. Någon separat försäljningsorganisation kommer inte att byggas upp.

- Priserna ligger 15 till 20 procent under nypriset. Instrumenten levereras genomgångna, kalibrerade och med ett års garanti. Vi garanterar också att vi kan reparera och serva dem under ytterligare tre år.

De instrument som kommer från HP är normalt färdiga för leverans medan andra instrument först måste servas och kalibreras.

- Leveranstiderna på begagnade instrument kan därför bli kortare än för nya, säger Hans Herbert Stromereder.

Encore är franska och betyder en gång till.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)