JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Logisk och fysisk konstruktion knyts samman

Verktygsleverantören Zuken-Redac presenterar Hotstage, en verktygssvit som beaktar kretskortets fysiska implementering på ett tidigt stadium.


Producerbarhet, mönsterkortsmaterial och ledningsfördröjningar. Det är typiska exempel på vad Hot-Stage hjälper kretskortskonstruktörer att ta hänsyn till. Zuken-Redacs nytillskott lyfter fram den fysiska implementeringen tidigt i konstruktionsarbetet, något som blir allt viktigare i takt med att klockhastigheter och bussbredder ökar samtidigt som dimensionerna minskar.

Hot-Stage erbjuder en grafisk miljö för att betrakta och redigera nättopologier och lager.

- Man kan exempelvis laborera med olika typ av mönsterkort för att undersöka om ett visst antal lager räcker till för att dra en viss buss, säger Mats Larsson, vd för Cyncrona EDA som distribuerar Zuken-Redacs produkter i Sverige.

En annan intressant nyhet är den Field Solver, som beräknar impedans, överhörning och ledningsfördröjningar. Snabbt ska det gå, och noggrant ska det bli, tack vare nya algoritmer.



Kalkylark med krav


Man kan dessutom mata in krav på exempelvis överhörning och fördröjningar för olika nät.

Användaren arbetar då med ett Excelliknande kalkylark för att mata in parametrar i elektriska termer, som nanosekunder och millivolt, som är det språk konstruktören behärskar. Verktyget översätter sedan automatiskt dessa elektriska värden till exempelvis isolationsavstånd.

Verktyget har länkar till flera schemainmatningssystem på marknaden samt till Zuken-Redacs layoutmiljö.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)