JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kursändring för PowerPC

Samarbetet om PowerPC- processorn mellan Motorola och IBM i designcentrumet Somerset, Texas, avbryts.


Motorolas och IBMs gemensamma designcentrum i Somerset, Texas, tas över av Motorola. I ett pressmeddelande motiverar företagen beslutet med att satsningen på inbyggnadstillämpningar för Power-PC ska ökas.

Kursändringen kommer knappast som någon överraskning. Det sex år gamla designcentrumet, med ett par hundra konstruktörer, skapades för att utveckla ett alternativ till Intels x86-processor.

Men framgångarna för Apple, som är den enda datorbyggaren förutom IBM som använder PowerPC, har varit begränsade. Däremot är PowerPC-arkitekturen på frammarsch i inbyggnadstillämpningar, bland annat för data- och telekommunikation.

Företagen kommer också att fortsätta det arbete som påbörjades förra hösten med att ta fram en gemensam specifikation för inbyggnadstillämpningar. Hittills har Motorolas och IBMs produkter varit inkompatibla.

Även om fokus nu förskjuts så lovar företagen att även framgent förse Apple med nya modeller för Macintoshdatorerna. Och att vara andrapartsleverantörer när så är motiverat.

Inga kostnader för övertagandet nämns i pressmeddelandet.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)