JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nätverk med koll på Europas kurser

Genom det EU-sponsrade nätverket Europractice har svenska och andra europeiska elektronikkonstruktörer fått lättare att hitta specialiserade vidareutbildningar.


Kurssamordningen drog igång hösten 1995 och när kansliet i vintras sammanfattade de första två årens verksamhet hade över 1 200 kurser hållits.

De hade haft 319 olika titlar och hade utformats av 34 olika kursarrangörer.

Ole Olesen på Danmarks tekniska universitet samordnar en del av verksamheten, och han uppskattar att över 10 000 konstruktörer har gått kurserna. Sverige är väl representerat trots att få kurser genomförs här i landet.

Europractice har egentligen flera delar. Det övergripande syftet är att öka EU- ländernas användning av asicar, flerchipsmoduler och mikrosystem därför att det tros bidra till hela den europeiska industrins konkurrenskraft gentemot USA och Asien.

Europractice knyter samman en mängd mindre leverantörer och försöker fungera som butik för sådan teknik. En gren av Europractice kallas TBPS (Training and Best Practice Services), och där samlas största delen av Europas vidareutbildning på området i en gemensam kurskatalog. Senaste upplagan av kurskatalogen finns på Internet i PDF-format och kan laddas ned från TBPS småkluriga adress http://cie.it.dtu.dk:8080/ tbps/.

De flesta av kurserna är på mellan en och fem dagar och de hålls på olika ställen över Europa.

AK

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)