JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Signalanalysator för WCDMA

Signalanalysatorn FSIQ från Rohde & Schwarz kan mäta alla fysiska parametrar på existerande mobiltelefonsystem liksom för den kommande WCDMA- standarden.


- FSIQ är en signalanalysator som klarar både spektrum-, modulations- och tidsdomänanalys, säger Ulrich Eckenberger som är produktansvarig på Rohde & Schwarz.

- Instrumentet kan mäta fysiska parametrar som effekt, övertoner och grannkanalseffekt i ett mobiltelefonsystem, inklusive den kommande WCDMA- standarden.

Jämfört med föregångaren FSE har prestanda för FSIQ pressats några decibel på väsentliga punkter. Bland annat är det dynamiska området utökat till 75 dB för mätning av effekten i grannkanalen, fasbruset är förbättrat 3-5 dB över frekvensområdet och ligger exempelvis på -148 dBc/Hz vid 5 MHz offset. Instrumentets brusgolv är -147 dBm med 10 Hz upplösningsfilter.

För att kunna mäta effekten även på modulerade signaler har instrumentet fått en nyutvecklad effektmeter som är sant effektivvärdesvisande, true RMS.

- Inom det närmaste året kommer flera förbättringar, bland annat ett större symbolminne som rymmer 3 200 symboler, koddomänanalys för CDMA-modulation och en stegdämpare med steg om 1 dB, säger Ulrich Eckenberger.

FSIQ finns i tre modeller med ett frekvensområde från 20 Hz upp till 3,5 GHz, 7,0 GHz respektive 26,5 GHz.

Prislappen startar på 510 000 kronor.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)