JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nu kommunicerar Inor digitalt

Inor Process nya mätvärdesomvandlare för Hart-protokollet är gjord för att monteras direkt i temperaturgivarnas anslutningshuvud.

- Jag känner inte till något annat företag som har gjort en så liten omvandlare för Hart, säger Peter Brakl, koncernchef på Inor.

Hart är ett kommunikationsprotokoll som gör det möjligt att använda den beprövade analoga strömslingan 4-20 mA för digital kommunikation. Den digitala signalen överlagras på strömslingan.

En vanlig användning för Hart är för exempelvis kalibrering och förändring av givarens mätområde. Inor har utvecklat en egen programvara för konfigurering av mätvärdesomvandlaren, kallad Mepro. Men det går även att använda en så kallad Hart-terminal

Inor lanserar omvandlaren på den stora automationsmässan ISA-96 i Chicago. Meso- H som mätvärdesomvandlaren heter kommer att följas av en serie av omvandlare med Hart-kommunikation. Modeller i Ex-utförande och för montering i skåp hör till det som planeras.

Redan har man fått de första beställningar av omvandlaren, från Spanien och Italien. Vilka tillverkningsvolymer som planeras uppges inte. Totalt tillverkar Inor 40 000 mätvärdesomvandlare för temperaturgivare om året i sin fabrik i Malmö.

Inor är medlem i tillverkarorganisationen Hart Communication Foundation och är med och påverkar utvecklingen av Hart-protokollet den vägen.

Mats Udikas

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)