JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Pep i dubbel storlek

Pep börjar nu tillverka VME-kort i dubbelhöjd. Företaget riktar in sig på marknaden för industriautomation med sin nya kortserie.

Pep Modular Computer, den tyska tillverkaren av datorkort för VME-bussen, ger sig nu in i en ny marknadsnisch. Man har efter tjugo år börjat tillverka VME- kort i dubbelt europaformat.

- Andra stora VME-tillverkare som Force och Motorola tävlar med varandra om att utveckla högpresterande kort. När de lämnar mellansegmentet på marknaden ser vi att det finns en öppning för oss, säger produktchef Wolfgang Eisenbarth.

Företagets första VME-kort i dubbelhöjd är dels ett processorkort med Motorolas MC 68040 eller 68060 samt ett in- och utkort med plats för fyra dotterkort enligt industristandarden Modpack.

Med sitt nya produktprogram siktar Pep på industriautomation.

- Det finns många dubbelhöjdssystem installerade. Många har velat uppgradera sina befintliga system men har hittills inte kunnat, hävdar Wolfgang Eisenbarth.

Fordonsmarknaden och tillämpningar för tuffa miljöer har hittills varit Peps starkaste fästen.



Plats för Modpack


Det nya processorkortet VM642/ 662 är en vidareutveckling av enkelhöjdskortet VM42/62. Både enkelhöjdskortet och dubbel-höjdskortet är utrustade med Motorolas MC68040 på 33 MHz eller MC68060 på 50 MHz samt kommunikationsprocessorn MC68EN360.

Skillnaden mellan korten är främst att VM642/662 har två platser för Modpack och fem uttag för seriekommunikation på fronten. Enkelhöjdskorten saknar Modpack samt är bara försedda med två anslutningar för seriebuss på framsidan. Båda kan utrustas med gränssnitt för Ethernet eller RS485.

Idag ansluts fältbussar via CXC-kontakten på kortet. Enligt Pep är en annan lösning på väg för Profibus och möjligen Lon, där kommunikationsprocessorn på kortet även hanterar fältbussprotokoll. En sådan lösning kommer dock bara att klara kommunikation med en tiondel av dagens högsta hastighet, 12 Mbit/s.

Mats Udikas

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)