JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Scanautomaticpris till säkerhetssystem
Årets upplaga av Scanautomaticpriset gick till ett säkerhetssystem i Tranås och en nygammal idé från Kramfors.


Komponentklassens första pris togs hem av Nordwin AB för en riktningsventil med två olika flödesområden. En enkel men genial idé, tyckte juryn.

- Det här är en enkel lösning, bekräftar Carl-Johan Omberg från Nordwin, men inget har gjort det förut.

En viktig vinkel på denna uppfinning är också att den visar att även gamla beprövade lösningar, i detta fall en traditionell slidventil, fortfarande kan utvecklas vidare

Uppfinningen är intressant för hydraultillämpningar där man behöver skifta tempo.

Priset för bästa komponent delas ut till en komponent som bygger på hydraulik, pneumatik, mekatronik, mekanik, elektronik eller datorer.

Systempriset gick till OEM Automatic för ett bussystem för säkerhetskomponenter. Safe-Net som systemet kallas är till skillnad från traditionella säkerhetssystem inte reläbaserat utan arbetar med en analog databuss. Systemet använder en kontinuerlig signal. Safe-Net är ett nytt och enklare sätt att öka säkerheten i industrin och därmed värna om människors liv, tyckte juryn.

Systempriset delas ut till ett system "där det innovativa innehållet ligger i helhetstänkandet och sättet att strukturera och bygga upp systemet av en rad komponenter", som det heter i juryns stadgar för priset.

I juryn satt representanter för mässan och dessutom representanter pressen.

Björn Segerblad

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)