JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Råkurr om mässan Elektronik-99
Ett rejält bråk har blossat upp mellan arrangörerna av mässan Elektronik-99 och branschföreningarna IM- och EP-föreningen.


På mässan Komponent-97 i Göteborg i september tog arrangörerna för nästa stora svenska elektronikmässa, Elektronik-99, upp förhandsbokningar. Det gick väldigt bra.

- Vi kom hem med anmälningar för 5 000 kvadratmeter. Våra förväntningar var högst 1 000 kvadratmeter, säger Lars Skantz, konsult och defacto mässgeneral.

Då var Skantz och Stockholmsmässans projektledare Mikael Hagander nöjda och glada. Men det dröjde inte länge förrän kritiken kom.

Högljuddast var IM-föreningens ordförande Lennart Uhlmann och EP-föreningens Hans Erik West.

- Vi blev väldigt irriterade. Man ska tänka sig för innan man går ut och marknadsför nästa mässa så kraftigt, säger Uhlmann.

- Mässan arrangeras i samarbete med branschföreningarna. Om vi ska göra en massa jobb vill vi också vara med och påverka monterplaceringar och annat, säger West som också menar att småföretagen riskerar att komma i kläm eftersom mässan är mer intresserade av de stora aktörerna.



Först till kvarn


Flera företag som inte ställde ut i Göteborg blev också irriterade. Exempelvis Hewlett-Packard.

- Vi som är medlemmar i IM-föreningen borde ha fått boka först. Eller åtminstone blivit informerade om att det är först till kvarn som gäller, säger Britt Ljuhs på HP.

Lars Skantz förklarar att Stockholmsmässan skrivit ett brev till de potentiella utställarna innan mässan i Göteborg, där man berättat om möjligheterna att förhandsboka.

Det brevet verkar dock inte alla berörda parter ha noterat.

Mässan har nu fått backa, och förklarar att bokningarna är att betrakta som ytterst preliminära.

- Vi håller på att lösa det här. Bråket kommer inte att påverka mässan, säger Skantz.

Varken West eller Uhlmann tror heller att mässan påverkas i slutänden. Men båda menar att det gått mycket energi till onödigt tjafs.

Adam Edström

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)