JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Företagsköp ska göra Fairchild större

Fairchild Semiconductor siktar på att växa mer än dubbelt så snabbt som marknaden i övrigt. Och det ska ske bland annat med hjälp av företagsuppköp.


- Vi ska växa cirka 40 procent per år under de närmaste tre åren så att vi når en position där vi har minst en 10-procentig andel av multimarknaden.

Det basunerade chefen för den amerikanska halvledartillverkaren Fairchild Semiconductor, Kirk Pond, ut vid en presskonferens i London nyligen då företagets framtidsplaner presenterades. Företaget har specialiserat sig på volymförsäljning av analoga och diskreta kretsar, logik- och EEPROM-kretsar, vilket motsvarar det som Pond kallar multimarknaden, en marknad som företaget ser sig som pionjärer av. Och det är tack vare satsningen på denna marknad som företaget haft ett gott intäktsflöde trots de senaste årens kris inom branschen, menar han. "Intel må vara därinne, men det är Fairchild runt om" är en favoritslogan.



Fördubblade intäkter


Företaget har, sedan avknoppningen från National Semiconductor för två och ett halvt år sedan, faktiskt fördubblat sina intäkter. Uppköpen av Samsungs kraftdivision och Raytheons halvledardivision har gjort sitt för tillväxten, varför företaget meddelat att man kommer att fortsätta att köpa upp företag.

- Vi kommer främst att inrikta oss på krafthantering, kraftomvandling, lågspänningskomponenter, gränssnittskomponenter av hög prestanda och små ytmonteringskapslar, avslöjade Kirk Pond.

Enligt Fairchilds framtidsanalys är det just dessa områden som kommer att erbjuda den största tillväxtpotentialen under de närmaste åren. Och det är också inom dessa områden som företaget nu är på jakt efter företag eller delar av företag att köpa upp.

Gittan Cedervall





Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)