JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tar fram DSP-algoritmer snabbare

Texas Instruments presenterar nu en öppen utvecklingsmiljö som gör det lättare att ta fram komplexa realtidsalgoritmer för digitala signalprocessorer.


Allt högre krav ställs på programvaran i digitala signalprocessorer i och med att kretsarnas prestanda ökar i ett rasande tempo.

Därför har Texas Instruments tagit fram en ny utvecklingsmiljö, kallad ExpressDSP, för snabbare utveckling av komplexa DSP-algoritmer.

- Inom ramen av den nya utvecklingsmiljön skall det bli 50 procent snabbare att utveckla DSP-programvara jämfört med idag, lovar Joseph Dubin, europaansvarig för DSP-verktyg på Texas Instruments.

ExpressDsp består i princip av fyra delar: en integrerad verktygssvit, en skalbar Bios, en standard samt en katalog.



Avancerade Kodgenerering


Den integrerade verktygssviten bygger på Texas Instruments Code Composer. Förutom en användarvänlig programmeringsmiljö erbjuder Code Composer realtidsanalys, avancerade kodgenerering och grafisk representation av data. Verktyg från tredjepartsleverantörer kan också integreras i sviten.

TI har även definierat en standard för hur DSP-algoritmer skall tas fram. Tanken är att dels öka kvaliteten hos algoritmerna, dels snabba upp kodgenereringen.

- Färdiga algoritmer som följer vår standard kommer att vara enklare att återanvända, säger Joseph Dubin.

Idag finns mer än 40 tredje partsleverantörer av DSP-programvara som stöder ExpressDSP. Som följd av detta kommer TI att erbjuda en katalog på återanvänd- bara programvarumoduler via sin webbplats.

Susan Kelly

www.ti.com/sc/expressdsp

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)