JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Gör mässan till en fest
Om bara tio veckor, den 5 september, öppnas portarna till mässan Komponent / Elektronikproduktion 2000, årets största evenemang i den svenska elektronikbranschen. Förutsättningarna ser bra ut. Cirka 400 utställare väntas dit, väl i klass med tidigare mässor. Seminarieprogrammet är starkt och marknadsföringen sägs rulla bra.
Den enskilt viktigaste framgångsfaktorn är dock hur många besökare som verkligen kommer. Om publiken sviker spelar det ingen roll hur bra montrarna och mässprogrammet är - sedan kan man säga vad man vill om "kvalitet" på besökarna.
 
Det är dock inte enbart mässarrangörernas uppgift att locka folk. Lika viktigt är att utställare och alla som själva tänkt gå dit uppmuntrar kollegor, kunder och kontakter att slå följe. Risken finns annars att många helt enkelt inte anser sig ha tid. Det är ett kortsiktigt resonemang - ett bra mässbesök är en investering i det egna arbetet som ingen i industrin borde ha råd att avstå från.
 
För mässor behövs, även i dessa Internetdominerade tider. Mässan är en hittills oöverträffad form för att på ett tidseffektivt sätt träffa folk och prata med branschkollegor för att hitta nya infallsvinklar och lösningar.
 
Med mycket folk i gångarna blir mässan bättre och roligare. Nästan alla som läser detta kan påverka besökarantalet. Gör det!


Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)