JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Switchcore-patent för gigabitväxlar godkända

Svenska Switchcore har fått tre viktiga patent för gigabitväxlar godkända i Sverige och USA.
Switchcore har sedan starten 1997 följt strategin att bygga upp sin patentportfölj som skyddar kritiska delar av företagets CXE-teknik.

Två av patenten, "Anordning och metod för att synkronisera data till en lokal klocka" och "Förfarande och arrangemang för multicasting" har godkänts i Sverige. Det förstnämnda är en metod för att synkronisera dataöverföring mellan olika designblock på en krets genom att använda två olika faser hos den lokala klockan.

Det andra patenten gäller överföring av datapaket från en punkt till flera andra, genom att paketet kopieras och skickas till flera adresser. SwithCores uppfinning gör multicasting effektivare genom att fördela kopieringen på flera utportar på en växelkrets, ange man.

Det tredje, "Maskanordning för CAM/RAM med skalbara strukturer" har godkänts i USA. Det är ett sätt att designa skalbara och flexibla CAM-minnen, dels genom sättet att inkorporera maskraderna, dels genom att dynamiska kunna förändra fördelningen mellan CAM-RAM-celler i minnet.

Utöver de nu godkända patenten finns för närvarande fem ansökningar inlämnade i Sverige och nio i USA.

- Det här visar prov på vilken kompetens som finns inom Switchcore, samtliga upphovsmän är på något sätt verksamma inom företaget, säger företagets vd, Per Andersson.


anv_13 anv_13

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)